Llocs d'interès

 • Castell de Castellbell

  Fortificació que ja es troba documentada al segle X, durant l'època d'organització i expansió dels comptats catalans; com a peça estratègica defensiva i de domini del territori i dels passos sobre el Llobregat. Durant la guerra de Successió va esdevenir una guarnició resistent a l'ocupant borbònic, fins i tot més enllà de la caiguda de Barcelona.

  Una setmana després, el 18 de setembre de 1714, amb la guerra perduda, el castell de Castellbell va capitular juntament amb Cardona.

 • Esglésies romàniques

  El poble aplega les esglésies de Sant Jaume i de Sant Cristòfol de Castellbell, construïdes entre els segles XI i XII, conservant el seu estil romànic i que integren la Ruta del Romànic Montserratí, juntament amb les esglésies de Sant Pere de Vilamarichs, de Sant Pere de Marganell i de Santa Cecília de Montserrat

 • Meandre de Castellbell

  Castellbell i el Vilar es troba entre parcs naturals i és el corredor ecològic que uneix els dos únics parcs naturals de la Catalunya Central. Aquest corredor integra l'espai protegit del Meandre de Castellbell, una zona humida que ressegueix el Llobregat a l'alçada del turó del castell i que es troba envoltada per un variat bosc de ribera que acull una gran riquesa faunística.

  La reserva natural es troba a tocar del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i també inclou les zones boscoses del Turó del Marquès, del Bosc Negre, del solell de la barraca, del Morrolius i del Comellats.

 • Patrimoni industrial

  El municipi posseeix un important patrimoni industrial des de la segona meitat del segle XIX, quan s'edificaren diferents fàbriques tèxtils i colònies industrials que, encara ara, conserven el seu aire fabril.

  El núcli urbà del municipi, integrat pels barris del Burés, el Borràs i la Bauma, són hereus directes de les colònies obreres del poble, Encara s'hi conserven els dos casinos amb els seus respectius teatres, on es desenvolupa la vida cultural i associativa; i diferents edificis modernistes de reconeguts arquitectes com Alexandre Soler i March i Ignasi Oms i Ponsa.

Darrera actualització: 19.10.2017 | 12:21
Darrera actualització: 19.10.2017 | 12:21