Xerrada informativa per explicar les alertes de protecció civil

Dilluns, 17 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest dijous a les 19 hores al Casal del Pensionista en un acte obert al conjunt de la ciutadania

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castellbell i el Vilar organitza una xerrada informativa oberta al conjunt de veïns i veïnes aquest dijous 20 d’abril per explicar com funcionen les alertes de protecció civil al mòbil. El grup de voluntaris farà difusió d’una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. La xerrada tindrà lloc a les 7 de la tarda al Casal del Pensionista (al costat de l’Ajuntament). En el marc d’aquest acte, també es donarà suport als veïns i veïnes per configurar els seus mòbils i que puguin rebre les alertes. Els dispositius compatibles són els  telèfons mòbils que tenen la versió Android 11 o superior, i 15.6 en el cas d’iOs (iPhone), que ja venen configurats normalment de sèrie per rebre les alertes. Els dispositius mòbils amb versions més antigues, s'hauran de configurar prèviament per poder rebre les alertes.

 

El 27 d’abril, prova a la Catalunya Central

En aquest sentit, des de la Generalitat de Catalunya s’estan fent proves d’enviament coincidint amb els mesos previs a la campanya de riscos d’estiu. En el cas de la Catalunya Central serà el proper 27 d’abril entre les 11 i les 13 hores aproximadament.

 

Com són les notificacions?

Les alertes consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa. El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan es rep el missatge també es produirà la notificació per vibració.

Darrera actualització: 17.04.2023 | 09:43