Nova línia del servei Bus Parc per accedir al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Dijous, 7 de d’abril de 2022 a les 00:00

El nou recorregut enllaçarà Terrassa i Castellbell i el Vilar a través de l'M12

A partir d'aquest dissabte entrarà en servei una nova línia d'autobús que connecta el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac amb Castellbell i el Vilar. Concretament és la M12 que va de Terrassa a Castellbell i el Vilar per Rellinars, amb enllaç amb la línia R5 de FGC a l’estació de Castellbell. Aquesta línia se suma a l’existent M11 entre Terrassa i Mura i Talamanca, per coll d’Estenalles. Les dues línies estan operades per Transports Generals Olesa, amb sis expedicions per dia i sentit els dissabtes, diumenges i festius. Les línies ofereixen bitllets senzills, vàlids per a tot el dia i que permeten pujar i baixar de l’autobús tantes vegades com l’usuari desitgi, així com bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona i que permeten el transbordament tren-bus, ja que les línies tenen parada en estacions de Renfe i  FGC i faciliten que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.

 

Finançament compartit

El servei del Bus Parc es finança entre la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, i cada administració aporta el 50 % del cost. Té l’objectiu que els visitants facin servir el transport públic per arribar als parcs com a alternativa al vehicle privat. A més, el Bus Parc permet realitzar diverses excursions i itineraris lineals i connectar diversos punts del parc.

Aquesta iniciativa és una de les accions emmarcades en l’Agenda 2030, i que coincideix amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) per al foment d’una mobilitat menys contaminant i més eficient i responsable. Està inclosa en els plans d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible de cada parc, i es una bona alternativa per accedir als espais naturals evitant fer ús del vehicle privat i evitar els problemes d’aparcament i de saturació en determinats indrets.

Darrera actualització: 07.04.2022 | 09:43