L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar té controlades dotze colònies de gats

Dimarts, 25 de de gener de 2022 a les 00:00

Durant l'any passat el consistori va esterilitzar una cinquantena d'animals per identiticar-los

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar té controlades dotze colònies de gats al municipi que gestiona amb la col·laboració d'un grup de persones voluntàries. El consistori impulsa el model de colònies controlades de gats ferals urbans en què se segueix un criteri a través del qual s'esterilitzen els animals, s'identifiquen i es tornen a l'espai on van ser capturats. Durant l'any passat, l'Ajuntament va dur a terme un total de 51 esterilitzacions amb el suport del grup de persones voluntàries que els alimenten i tenen cura dels animals.

 

Crida a la ciutadania

El consistori fa una crida al conjunt de la ciutadania per tal que preservin les colònies de gats i demana als veïns i veïnes que no els alimentin fora de les zones controlades. D'aquesta manera, els animals s'acostumen a menjar el pinso sec als punts d'alimentació establerts. El control de les colònies de gats afavoreix el control de les rates a la zona, facilita la desaparició d'olors, baralles i crits propis de les èpoques de zel, ajudar a controlar la natalitat, millora l'estat sanitari dels animals, es facilita l'alimentació controlada amb pinso i es redueix el nombre de gats a les colònies. L'Ajuntament recorda que únicament poden alimentar els gats els veïns i veïnes que estiguin habilitats per fer-ho. El consistori agraeix públicament tota la feina desinteressada del grup de persones voluntàries en matèria de mediació amb els veïns i veïnes i de salut dels animals, entre d'altres.

 

El gat és un animal protegit per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat de Catalunya. El maltractament, la col·locació de verí o qualsevol altre tòxic a la via pública amb l’objectiu d’intoxicar els gats, a part d’estar sancionat amb multes, pot suposar un perill, tant per als altres animals com per a les persones, especialment els infants.

Darrera actualització: 26.01.2022 | 15:27