L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar rep 200.000 euros per executar la tercera fase de les obres de rehabilitació de l’església de la Sagrada Família de la Bauma

Divendres, 4 de novembre de 2022 a les 00:00

El consistori es beneficia del Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis locals amb valors patrimonials de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha aconseguit el finançament per executar la tercera fase d’obres de rehabilitació de l’església de la Sagrada Família de la Bauma. Els treballs, que s’executaran entre 2023 i 2024, permetran completar les tasques de conservació i restauració dels vitralls del temps i construir-ne de nous. El finançament de 200.000 euros prové de la Diputació de Barcelona i s’emmarca en el Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials.

 

La segona fase, en execució

Aquesta tardor han començat les obres corresponents a la segona fase de rehabilitació del temple que consisteixen en la restauració de la rosassa, la torrassa i la renovació de la coberta. Els treballs també permetran actuar a la façana i renovar els vitralls de la rosassa i del presbiteri, que havien quedat malmesos darrerament, i és previst que acabin a l’abril, amb un pressupost de 272.000 euros.

 

Edifici modernista

L’església modernista, construïda l’any 1902 a partir del projecte de l’arquitecte Alexandre Soler i March, recorda les arquitectures romànica i gòtica pel que fa a la seva distribució i la disposició dels elements d’il·luminació natural i la ventilació.

Darrera actualització: 04.11.2022 | 11:09