L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar promou les mesures d’estalvi energètic

Dimecres, 19 d’octubre de 2022

El consistori ha aconseguit reduir el cost de l’enllumenat públic en 18.350 euros respecte l’any passat i aquest Nadal limitarà l’ús de les llums decoratives

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar promou mesures d’estalvi energètic per donar resposta a la situació actual i ha aconseguit reduir el cost de l’enllumenat públic en 18.350 euros respecte l’any passat. El consistori ha acordat un pla de contingència per afavorir l’estalvi energètic i pel que fa a l’enllumenat públic continuarà accelerant la substitució de les bombetes antigues i implementarà les bombetes LED. Les properes instal·lacions seran a les torres del camp de futbol i fins ara s’han renovat els punts de llum de l’escola Jaume Balmes, de l’Ajuntament i del poliesportiu municipal. Pel que fa a la substitució de la llum a la via pública, els darrers canvis s’han fet als carrers Riera, Bauma, Onze de Setembre, Joaquim Borràs, Sant Jordi, Camí del Puig, Baix Vilar, Salt del Rec i plaça Barcelona. A més, s’han adquirit cinc punts de llum que s’activen amb l’energia solar a l’entorn del Raval del Teixidor i a Sant Cristòfol.

 

Il·luminació de Nadal

En aquest context, l’Ajuntament plantejarà una instal·lació equilibrada aquest Nadal en què es reduiran els punts de llum i es cercaran decoracions alternatives. Només es posarà enllumenat a l’eix transversal del municipi, que agrupa la majoria de comerços, i les façanes de l’Ajuntament i del Casino Borras estaran decorades per unes cortines amb tecnologia LED. Finalment, hi haurà un únic punt de llum a la resta de nuclis de població.

 

Vehicles elèctrics

L’Ajuntament prioritzarà l’adquisició de vehicles municipals de baixes emissions en aquells cassos en què s’hagin de substituir o bé adquirir i implementarà punts de recàrrega accessibles per als veïns i veïnes.

Darrera actualització: 19.10.2022 | 15:22