L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar licita les obres per arranjar el clavegueram del carrer Girona

Divendres, 15 de març de 2024

El projecte, que havia quedat aturat dos anys per l’anterior equip de Govern i ha suposat un encariment de 17.335 euros, compta amb el finançament extern de la Generalitat de Catalunya i permetrà reconduir les aigües i evitar els vessaments  

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar licita aquest mes de març les obres per arranjar la xarxa de clavegueram del carrer Girona i el seu entorn. L’actuació pendent i reivindicada pels veïns de tot aquest sector ha estat recuperada després que l’anterior equip de Govern tingués el projecte aturat durant més de dos anys entre 2020 i 2022. Aquest retard ha suposat un encariment de 17.335 euros. L’obra permetrà acabar amb els vessaments de les aigües residuals al riu Llobregat i les males olors en una actuació a través de la qual es construirà una estació de bombament d’aigües residuals que bombarà l’aigua fins a la xarxa de clavegueram del carrer Joaquim Borràs. I des d’aquest punt seran conduïdes cap a l’Estació Depuradora de Castellbell i el Vilar.

 

Els orígens de l’obra

L’actuació es va contemplar per primera vegada en el marc del Pla Director de Clavegueram de Castellbell i el Vilar de l’any 2013. Tres anys més tard la Diputació va finançar el projecte executiu que, aleshores, preveia una inversió de 98.000 euros per fer realitat l’obra. Els tràmits van quedar aturats fins que l’any 2020 la Generalitat, a través del Pla Únic d’Obres i Serveis, va aprovar aportar 78.500 euros per finançar l’obra i va fer efectiva una bestreta de 47.000 euros. En aquell moment, el consistori va demanar l’actualització del projecte executiu, que va tenir un cost afegit de 2.400 euros, i que va situar el cost de l’obra en 114.900 euros. Ara, un cop superat tots els tràmits necessaris, el consistori licita l’obra amb la intenció que es pugui executar durant els pròxims mesos.  

Darrera actualització: 15.03.2024 | 12:28