L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar instal·la una nova xarxa de clavegueram a la zona de l’Hostal Nou per evitar el vessament d’aigües residuals

Divendres, 8 de març de 2024

El consistori ha actuat al tram entre l’Hostal Nou i la Bauma i el col·lector en alta de l’Agència Catalana de l’Aigua

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha actuat a la xarxa de clavegueram de la zona de l’Hostal Nou per evitar el vessament d’aigües residuals, una situació enquistada des de feia dos anys. Durant els darrers mesos, els operaris han actuat en una primera fase en què s’ha fet una nova canalització des de l’Hostal Nou fins a la vorera de la Bauma en un tram de 50 metres, que creua la travessera i ha inclòs la construcció de tres pous nous. L’actuació més recent, executada aquest 2024, ha inclòs la construcció d’una xarxa des de la vorera de la Bauma fins al col·lector en alta de l’Agència Catalana de l’Aigua en un tram de 60 metres i que ha comportat, també, la construcció d’un pou.

 

El conjunt de totes les actuacions ha tingut un cost de 52.300 euros que han estat finançades a través dels fons de l’empresa AGBAR a través de la taxa de clavegueram. El consistori ha hagut de gestionar aquesta obra i fa notar la seva sorpresa amb l’anterior equip de Govern que mantenia pendent aquesta actuació tot i les reclamacions reiterades del veïnat de la zona de l’Hostal Nou. Els desperfectes a la xarxa causaven el vessament de les aigües residuals i males olors a tot l’entorn de l’establiment de l’Hostal Nou. L’Ajuntament agraeix la rapidesa de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de l’Aigua que han facilitat els tràmits per poder actuar amb agilitat en un tema de salut pública.

Darrera actualització: 8.03.2024 | 12:51