L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar es reuneix amb el Bisbat de Vic per estudiar la gestió de l’església de la Sagrada Família de La Bauma

Dilluns, 18 de setembre de 2023 a les 00:00

En el marc de la trobada, en què també ha participat l’Associació d’Amics Església de La Bauma, l’equip de Govern ha traslladat les opcions d’ampliar la cessió actual o bé aconseguir la donació del temple
 

El nou equip de Govern de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha mantingut una trobada institucional aquest matí amb el Bisbat de Vic per estudiar el model de gestió de l’església de la Sagrada Família de La Bauma. El temple, propietat del Bisbat de Vic, és gestionat pel consistori a través d’un contracte de cessió signat l’any 2018 i amb una validesa de 25 anys.  En el marc de la reunió, la primera encapçalada pel nou equip de Govern de l’Ajuntament, s’ha traslladat la idoneïtat de poder ampliar el contracte de sessió o bé estudiar la donació del temple per part de l’església.

Fins ara l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, a través de fons propis i del finançament de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, ha executat un programa de rehabilitació important del temple pel que fa als elements estructurals de l’església. Properament és previst actuar en els vitralls pendents, en els interiors i finalitzar les tasques de pintura, electricitat i il·luminació de l’església. 

Les tres parts (Ajuntament, Associació Amics de l’Església de La Bauma i Bisbat de Vic) s’han compromès a treballar internament els detalls dels plantejaments exposats en el marc de la trobada inicial d’aquest migdia i s’han emplaçat al proper mes de novembre per arribar a acords concrets. La reunió ha comptat amb la participació de l’alcalde Adrià Valls, de la primera tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Núria Martorell, i del regidor d’Obres Francesc Devant. Per part del Bisbat de Vic han assistit el vicari general, Josep Maria Riba, i l’ecònom Josep Martínez.

Darrera actualització: 18.09.2023 | 14:00