L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar destinarà els 300.000 euros de la convocatòria d’ajuts de l’ACA a la construcció de la nova xarxa d’aigua de La Vall de Montserrat

Dilluns, 25 de març de 2024 a les 00:00

El consistori destaca que és un dels 700 municipis de Catalunya que ha rebut una subvenció més elevada, que permetrà un estalvi important al conjunt de veïns i veïnes de La Vall de Montserrat

Castellbell i el Vilar ha estat un dels 707 municipis de Catalunya que es beneficiaran de la convocatòria d’ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua per actuar en infraestructures vinculades a la gestió de l’aigua. L’Ajuntament, que ha obtingut 300.000 euros i esdevé un dels municipis que ha aconseguit més finançament de tot Catalunya, destinarà aquesta partida pendent d’aprovació definitiva a instal·lar la nova xarxa de canalització d’aigua a La Vall de Montserrat. El cost d’aquesta fase del projecte de reurbanització dels carrers és d’1,5 milions d’euros, que han de ser assumits pel conjunt de veïns i veïnes de l’entorn. Ara es veuran beneficiats i obtindran un estalvi directe important, ja que finalment hauran d’afrontar un pressupost d’1,2 milions d’euros.

 

Actualment, el consistori treballa per a la licitació de les obres d’aquesta fase dels treballs que inclouran la renovació integral de la xarxa d’aigua potable. La previsió és poder licitar i executar l’obra entre aquest 2024 i el proper any 2025.  

 

L’Ajuntament recorda que la urbanització de La Vall de Montserrat continua sense finalitzar i està en una situació inadmissible des de fa més de 50 anys en què s’han anat construint cases sense un mínim de serveis. Tots els dèficits urbanístics continuen pendents de resoldre’s i el consistori està treballant intensament per abordar els problemes estructurals dels carrers i dels serveis de la Vall de  Montserrat.

Darrera actualització: 25.03.2024 | 11:07