La Festa Major de Castellbell i el Vilar recupera el caràcter popular amb set dies d’actes per a tots els públics

Dimecres, 3 de d’agost de 2022 a les 00:00

El programa incorpora les festes de Carnestoltes i de Cap d’Any després de l’últim any en què la pandèmia no ha permès celebrar les festes populars

Una Festa Major a la recerca del temps perdut. Aquest és l’esperit de la Festa Major de Castellbell i el Vilar que recupera el caràcter popular amb set dies d’actes per a tots els públics del 10 al 16 d’agost. La festa programarà les festes de Carnestoltes i de Cap d’Any que aquest darrer any no s’han pogut celebrar amb plenitud a conseqüència de la situació de pandèmia.

 

Festes populars

Divendres de la setmana vinent al vespre es farà la rua de Carnestoltes amb l’animació de Pep Callau. La festa estrena horari i recorregut amb un itinerari que sortirà des de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, passarà pel carrer Joaquim Borràs i l’avinguda del Pare Claret i acabarà a l’escola Jaume Balmes. La sortida serà a les 20:30 hores, podrà participar tothom que tingui ganes de disfressar-se i passar una bona estona. En paral·lel, diumenge a la nit es recuperarà la festa de Cap d’Any amb DJ Cabaret al pati de l’escola Jaume Balmes. Abans hi haurà hagut lloc per al Correfoc amb la participació de la colla de diables Els Tronats.

 

 

Homenatge a la història

El programa dona protagonisme al passat tèxtil del municipi i per això tindrà com a pregoner l’alcalde d’Ibros, Juan Matías Reyes, municipi de Jaén, que va ser punt d’origen de moltes famílies que van venir a treballar a Castellbell  el Vilar. En un primer moment ho van fer a Manufacturas Borràs i després a Torcidos Ibéricos. En aquest sentit, en el marc de la Festa Major s’estrenarà l’exposició Temps de fàbrica a la fàbrica del Burés i es podrà seguir l’espectacle El batec de la fàbrica a càrrec de l’Esbart Dansaire Santvicentí i amb la direcció artística de Lluís Oliveras i la coreografia de Joan Maria Segura.

 

Més música

En el marc de la Festa Major, Castellbell i el Vilar també recupera les actuacions de l’Orquestra Rosaleda, dissabte a la nit, i del grup de versions Piratas Rumbversions, divendres a la nit, un cop acabada la rua de Carnestoltes, i després del sopar de carmanyola. El concert adreçat al públic infantil portarà el grup AMBAUKA dimecres al vespre, un dels fenòmens musicals dels darrers anys. També es programarà el concert de sardanes amb la cobla La Nova Vallès i les havaneres del grup Ultramar.

 

La festa manté els actes més tradicional com són la pernilada popular, la missa solemne, la festa holi, el bingo, la proclamació de la pubilla i l’hereu i el torneig de petanca. A més, també s’inaugurarà l’exposició La cara nord a l’església de Santa Maria del Vilar amb imatges de Montserrat fetes per Mireia Tudela i Maria Vilarnau.

 

El públic infantil també podrà gaudir de la Festa Major amb els inflables a la piscina i la jornada de portes obertes, el pregó infantil a càrrec dels germans Alis i Lluc, l’acampada infantil coincidint amb les llàgrimes de Sant Llorenç i un taller per fer slime a l’espai Salamandra de la Piscina Municipal.

 

‘Room escape’ i banyada nocturna

La Festa Major acabarà el 16 d’agost amb una matinal jove d’aventura i remullada al camp de futbol, un room escape al carrer en què se seguirà la història El misteri de Castellbell i el Vilar amb grups de sis persones i la banyada nocturna a la Piscina Municipal a partir de les 10 de la nit.

Darrera actualització: 03.08.2022 | 11:57