La festa dels Resistents torna aquest cap de setmana a Castellbell i el Vilar

Dilluns, 13 de maig de 2024

El certamen de recreació històrica que gira al voltant de la figura del sometent i veterà guerriller Mansuet Boxó potencia les escenes teatralitzades de carrer i amplia els mercats d’oficis i gastronòmic

Castellbell i el Vilar torna aquest cap de setmana als anys del Trienni Liberal en una nova edició de la festa de recreació històrica dels Resistents. El nucli del Vilar serà l’escenari, amb la muntanya de Montserrat al fons, d’un certamen que gira al voltant de la figura del sometent i veterà guerriller Mansuet Boxó, que es va enfrontar als poders de l’Estat el 1822. La festa potencia les escenes teatralitzades al carrer amb noves ubicacions per a l’espectacle itinerant Mansuet Boxó, heroi o bandit?, que sortirà des de Mas del Puig, i la participació popular dels veïns i veïnes i les entitats del poble. El muntatge es podrà veurà dissabte a les 11.00, 16.00 i 19.00 hores i diumenge a les 11.00, 13.00 i 17.00 hores. L’espectacle nocturn de dissabte a la nit El Record de les pedres prepara una projecció de llums i colors a la façana de l’església amb l’acompanyament del concert coral barroc a càrrec del cor Xaira.

 

Els mercats, ampliats

Resistents també amplia l’oferta del mercat d’oficis, amb noves demostracions, i del mercat gastronòmic, amb més productes agroalimentaris de l’entorn de Castellbell i el Vilar a l’espai dels Jardins de Casademont. L’atractiu gastronòmic de la festa quedarà reforçat a l’espai de la Taverna del Sometent, punt de trobada de Resistents, amb productes de l’època i l’oportunitat de degustar un menú especial a l’Era del Pere del Gall. 

 

Durant tot el cap de setmana el públic infantil podrà gaudir de les activitats emmarcades en els tallers Petits Resistents a Mas del Puig.

Darrera actualització: 13.05.2024 | 10:59