Govern i oposició consensuen establir un nou model de recollida de residus per augmentar els índexs de reciclatge

Dimecres, 24 de gener de 2024 a les 00:00

Una reunió entre representants de l’equip de Govern i de l’oposició ha servit per fer explícit el consens polític per establir un nou model de reciclatge a Castellbell i el Vilar que millori els índexs del municipi. En el marc de la trobada ,s’ha consensuat portar al ple de gener la proposta d’adhesió de Castellbell i el Vilar a la licitació conjunta que prepara el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus aquest 2024 per oferir el servei de recollida i gestió de manera conjunta amb diferents municipis de la comarca.

 

Nou sistema

El nou sistema, que es licitarà aquest any amb la voluntat d’implementar-se a partir de l’any vinent, consistirà en el model de contenidors intel·ligents. A través d’aquest model, els contenidors d’orgànica i rebuig només poden obrir-se uns dies determinats a la setmana a través d’una targeta, mentre que els contenidors de paper, vidre i envasos estaran oberts.

 

L’Ajuntament posa de manifest el consens per escollir un nou model de recollida després de veure diferents exemples de municipis (Sallent, Balsareny, El Pont de Vilomara, etc) que han optat per aquest sistema i han millorat els índex de manera notable. Actualment, Castellbell i el Vilar és un dels municipis amb un índex més baix de reciclatge, situat en el 17%

Darrera actualització: 24.01.2024 | 12:59