Finalitzades les obres de pacificació de la travessera de la C-1411a a Castellbell i el Vilar

Dimarts, 6 de setembre de 2022 a les 00:00

Les obres de pacificació i reordenació de la travessera urbana de la carretera C-1411a a Castellbell i el Vilar que la Diputació de Barcelona ha realitzat aquests darrers mesos amb un cost de 112.469,50 euros, han estat visitades aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, juntament amb l’alcaldessa, Montserrat Badia. 

En conjunt, les obres realitzades en diferents actuacions en un tram recte de 650 metres de la travessera, entre el camí del Puig i el carrer Joaquim Borràs, fet que genera situacions de risc per excés de velocitat o manca d’atenció, han consistit en la col·locació d’elements reductors de velocitat, creació de passos de vianants als itineraris naturals entre cruïlles, així com millorar i accessibilitat de les parades d’autobús.

Després de la visita a les actuacions realitzades, el diputat Pere Pons ha volgut ressaltar la importància d’aquestes obres «perquè acostem les vies urbanes a les persones, el que repercuteix en millores de seguretat però també ambientals i en la seva salut». Pons també ha volgut remarcar que, malgrat semblar unes obres senzilles, tenen una alta complexitat en la seva realització, ja que han de ser compatibles amb el trànsit de vehicles i vianants mentre es realitzen.

També l’alcaldessa, Montserrat Badia, ha volgut expressar la seva satisfacció pels treballs realitzats, ja que signifiquen una millora important en la trama urbana del carrer principal que travessa el municipi, format per la unió de tres antigues colònies industrials, cadascuna amb les seves particularitats d’habitatges i serveis al costat de la carretera. Badia ha agraït la feina de la Diputació en aquesta obra assenyalant que «amb els dies que porta en servei és nota la seva importància i ha demostrat que funciona».

L’actuació s’ha realitat després d’analitzar l’accidentalitat en aquesta carretera, per la qual hi circulen diàriament una mitjana de 3.495 vehicles, l’11% dels quals son vehicles pesants, buscant una millora de l’accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat en general.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Darrera actualització: 06.09.2022 | 17:21