Entra en vigor la nova Llei de benestar animal

Divendres, 29 de setembre de 2023 a les 00:00

És important que tots els veïns i veïnes prenguin consciència

Aquest divendres ha entrat en vigor la nova Llei de benestar animal després que fos aprovada al Congrés dels Diputats fa sis mesos. Es tracta d’una nova norma que s’afegeix a la que ja tenia Catalunya i que regula alguns aspectes per a professionals i particulars pel que fa als animals de companyia. En l’àmbit particular destaca que pel que fa als animals de companyia (gossos, gats i fures) no es podran deixar sols més de tres dies (en el cas dels gossos no més de 24 hores). També s’inclou l’obligació d’identificar aquests animals, tenir-ne cura i donar-los assistència sanitària quan calgui, a més de recórrer a un professional si el comportament de l’animal provoca problemes de convivència.

 

Pel que fa a les sancions, la llei contempla l’enduriment amb sancions des de 500 euros fins als 200.000 euros en aquells casos més greus. En paral·lel, el nou marc legal preveu que d’aquí a un any ja no hi hagi botigues de compravenda d’animals i en tot cas la ciutadania hauria d’adreçar-se als criadors professionals. Totes aquestes mesures s’han pres per frenar els abandonaments de gossos i altres tipus d’animals. Finalment, queda pendent l’obligatorietat de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil per a la tinença d’un gos, que es preveu per a més endavant.

 

L’Ajuntament està al cas de la nova normativa i reforça la difusió entre el conjunt de veïns i veïnes perquè prenguin consciència de la importància de respectar la llei.

 

 

 

Darrera actualització: 29.09.2023 | 16:18