Comença la commemoració del centenari del naixement del músic Francesc Vila

Dimecres, 23 de de febrer de 2022 a les 00:00

Nascut a Castellbell i el Vilar l’any 1922, va ser fundador de l’Escola Municipal de Música de Sant Vicenç de Castellet i ha estat reconegut com un dels grans mestres del cant coral a Catalunya

Els ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar han donat el tret de sortida a la commemoració del centenari del naixement del músic bagenc Francesc Vila Gimferrer. Nascut a Castellbell i el Vilar l’any 1922, és considerat un dels grans mestres del cant coral de Catalunya i ha estat un destacat compositor amb més de mig miler de cançons pròpies. Vila va ser un dels fundadors de l’Escola Municipal de Música de Sant Vicenç de Castellet i va dirigir també la Capella de Música Burés, a Castellbell i el Vilar. El músic, pedagog i compositor va morir l’any 2011 a l’edat de 89 anys.

 

Any Francesc Vila

La regidories de Cultura dels ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar han col·laborat per planificar els detalls d’una programació especial aquest 2022 que ha començat amb la presentació a l’Auditori Maria Carme Grauvilardell, a l’Espai Ateneu. Els actes continuaran a l’abril amb la interpretació de la cantata de Sant Jordi composada per l’homenatjat i amb lletra de Dolors Botines a les escoles del Bages Sud i amb la interpretació de les peces de Francesc Vila per part dels alumnes de l’Escola de Música de Sant Vicenç de Castellet, a final de curs.

 

Més enllà de l’àmbit pedagògic, el municipi programarà una exposició que recordarà la figura de Francesc Vila a la tardor. En paral·lel, durant tot l’any hi haurà concerts amb la seva música com a element protagonista. Els concerts al voltant de la seva obra musical, coral i instrumental i el concert participatiu de Nadal, Llum i Misteri, respectivament, portaran el segell de les peces de l’homenatjat. Francesc Vila Gimferrer va ser fill predilecte de Castellbell i el Vilar i l’any 2004 va ser reconegut amb el premi Bages de Cultura que atorga Òmnium Cultural. L’homenatjat va exercir una important trajectòria ensenyant música a diferents escoles de Catalunya i va publicar els llibres Música per a infants i Contes musicats.

 

En el marc del tret de sortida d’aquesta commemoració centenària han actuat els grups de la Coral Talamanca, la Coral Nou Horitzó i també ha participat la presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) Montserrat Cadevall.  

 

La commemoració del centenari del naixement de Francesc Vila compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Darrera actualització: 23.02.2022 | 11:58