Castellbell i el Vilar s’agermana amb el municipi andalús d’Ibros

Dimarts, 2 de maig de 2023 a les 00:00

Una delegació de l’Ajuntament fa una estada a la localitat de Jaén, que va ser punt d’origen de moltes famílies que van venir a treballar a les empreses tèxtils de Castellbell i el Vilar

Castellbell i el Vilar s’ha agermanat amb el municipi andalús d’Ibros, a Jaén, aquest primer de maig. Una delegació del consistori, encapçalada per l’alcaldessa, Montserrat Badia, la regidora de Cultura, Rosa Nadal, i el regidor de Junts, Santi Llopart, ha visitat el poble d’Ibros que durant els anys 60 del segle passat va ser punt d’origen de moltes famílies que van venir a buscar una oportunitat i emprendre un nou projecte de vida a través de la feina que oferien les empreses tèxtils de Castellbell i el Vilar. Els veïns i veïnes d’Ibros van treballar a Manufacturas Borràs, en un primer moment, i després a Torcidos Ibéricos.

 

En el marc d’aquesta iniciativa, la comitiva de Castellbell i el Vilar ha estat rebuda per l’alcalde d’Ibros, Juan Matías Reyes, i una àmplia representació del consistori andalús. L’alcaldessa, Montserrat Badia, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. A la tarda, s’ha celebrat l’acte d’homenatge i l’agermanament entre els dos pobles en què Badia ha tingut unes paraules de record i agraïment per a “tots aquells veïns i veïnes d’Ibros que van ajudar a tirar endavant el nostre municipi”.

 

L’acte d’agermanament entre els dos municipis d’aquest dilluns ha culminat la visita que l’alcalde d’Ibros va fer a Castellbell i el Vilar en el marc de la festa major de l’any passat.

Darrera actualització: 02.05.2023 | 10:09