Castellbell i el Vilar potencia el fenomen natural únic de la posta de sol a través de la Roca Foradada de Montserrat

Divendres, 28 de de gener de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar promou tot un seguit d’actes divulgatius per donar a conèixer ‘Flor de Sol’, un esdeveniment singular que es produeix cada mes de febrer

L’entorn de Montserrat viu cada mes de febrer un fenomen natural únic. Durant uns dies concrets de febrer es pot observar la posta de sol a través de la Roca Foradada de Montserrat, un esdeveniment singular d’interès que s’adreça als amants de la fotografia, l’astronomia, la natura i la muntanya. L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar potencia aquest any el fenomen que es promocionarà a través de la iniciativa Flor de Sol que vol convertir-se en un atractiu i un pol d’interès turístic per al territori. Les vistes des del municipi i, concretament des del nucli del Vilar, ofereixen una experiència extraordinària.

 

Fenomen natural únic

Cada mes de febrer la muntanya de Montserrat ofereix un espectacle natural imprescindible. Coincidint amb els dies 17 i 19 de febrer, es pot observar una posta de sol espectacular a través de la Roca Foradada. Un fenomen natural singular a Europa i que compta amb l’atractiu paisatgístic del massís de Montserrat. Durant uns minuts, el sol es pon i desapareix lentament a través de la Roca Foradada i permet gaudir de la posta de sol des d’una perspectiva diferent.

 

Dies clau

Si la climatologia acompanya, aquest fenomen natural es podrà observar amb precisió els dies 17 i 19 de febrer des del nucli del Vilar. L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar presentarà els detalls de la iniciativa Flor de Sol el diumenge 6 de febrer amb un vermut amb vistes a Montserrat que inclourà una xerrada divulgativa que comptarà amb la participació de l’historiador i expert en patrimoni cultural, Jordi Piñero, al Mas del Puig. Piñero explicarà els detalls de la posta de sol, que es podrà observar a Montserrat, i assenyalarà la importància del sol en les diferents civilitzacions al llarg de la història.  

 

Flor de Sol es podrà veure clarament el dijous 17 de febrer i el dissabte 19 de febrer des del nucli del Vilar. S’organitzaran actes divulgatius a la plaça de l’església de Santa Maria en què hi haurà un acompanyament musical en forma de paisatge sonor, la participació de la cultura popular local i un tast de formatges i embotits amb maridatge que comptarà amb l’organització de l’entitat gastronòmica Ceps i Manduca la col·laboració de la DO Pla de Bages. El públic podrà gaudir d’una enoexperiència en què es recrearà la posta de sol a través dels diferents matisos del vi mentre contempla el fenomen natural de la Flor de Sol.

Darrera actualització: 01.02.2022 | 14:18