Castellbell i el Vilar participa del front comú per demanar millores a l’atenció primària del territori

Dimarts, 12 de març de 2024

Els ajuntaments de Castellbell i el Vilar, Vacarisses, Rellinars i Monistrol de Montserrat es reuneixen amb les responsables de l’Institut Català de la Salut

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar participa del front comú per demanar millores a l’atenció primària al territori. El consistori forma part de la petició conjunta, en què també hi ha els consistoris de Vacarisses, Rellinars i Monistrol de Montserrat, a través de la qual es planteja a l’ICS que prengui mesures per donar un millor servei a tota l’àrea territorial que pertany a l’Equip d’Atenció Primària Montserrat, que inclou aquests quatre municipis.

 

Els quatre ajuntaments van fer una reunió inicial setmanes enrere en què es demanava una trobada amb les màximes responsables de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central. Aquesta trobada ha tingut lloc els darrers dies a Monistrol de Montserrat en què els ajuntaments han exposat les mancances concretes de cada municipi i des de l’ICS s’ha traslladat la dificultat de trobar professionals, que és comuna al conjunt del país.

 

En el cas de Castellbell i el Vilar, l’Ajuntament valora positivament la incorporació d’un tercer metge al consultori local aquest mes de març que permetrà complir amb la ràtio necessària de 2,6 metges a Castellbell i el Vilar tenint en compte l’augment de població dels darrers anys. El consistori agreix també el reforç del servei d’infermeria i continuarà treballant conjuntament amb la resta de municipis i amb l’ICS per vetllar per a una bona qualitat de l’atenció primària.

Darrera actualització: 12.03.2024 | 12:16