Castellbell i el Vilar inaugura la remodelació de l’edifici de l’Ajuntament que potencia l’atenció ciutadana

Dissabte, 26 de de març de 2022 a les 00:00

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, han estrenat la rehabilitació de l’espai. L’equipament compta amb nova Oficina d’Atenció al Ciutadà, disposa d’uns espais de treball més funcionals i també estrena la rehabilitació de la façana històrica
 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, acompanyada de l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, ha inaugurat aquest dissabte les obres de rehabilitació integral que s’han dut a terme a l’Ajuntament, que el 2015 va patir la caiguda de part de la teulada. A l’arribada a Castellbell i el Vilar, Núria Marín, ha estat rebuda per l’alcaldessa i membres de l’equip de Govern municipal, amb qui ha mantingut una breu trobada. Posteriorment, ha procedit al descobriment d’una placa commemorativa de l’acte i, abans d’iniciar un recorregut per conèixer les instal•lacions rehabilitades, ha signat el Llibre d’honor. 

Obres de rehabilitació 
Les obres de rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament han permès que l’equipament disposi d’una nova Oficina d’Atenció al Ciutadà, s’hagi millorat l’accessibilitat de l’edifici, es compti amb espais de treball funcionals i moderns i també s’hagi completat la rehabilitació integral de la façana, que manté les característiques històriques de l’equipament. Les obres s’han fet en la major part de l’edifici, sobretot s’ha dut a terme una rehabilitació general del cos central i la coberta, creant espais de treball funcionals i moderns i s’ha instal•lat un ascensor que connecta la planta baixa amb la nova planta guanyada sota la coberta. També s’ha renovat la instal•lació elèctrica, la calefacció, la climatització, la ventilació i els sistemes de protecció contra incendis. 

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha destacat que amb aquesta reforma “no només heu volgut deixar l’edifici en bones condicions, sinó que heu aprofitat per millorar-lo en tots els sentits, ampliant espais i fent-lo més segur i accessible”. I ha afegit que “el nostre dia a dia passa per la col•laboració constant amb vosaltres perquè l’Ajuntament funcioni i la gent de Castellbell estigui ben atesa”. L’alcaldessa de Castellbell i el Vilar ha explicat que “ara disposem d’un edifici modern i més preparat per atendre la ciutadania i continuar oferint un servei públic de qualitat i proper. Fem un salt endavant en matèria de transparència i atenció ciutadana”. 

Després d’una primera actuació d’urgència l’any 2015 a conseqüència de l’esfondrament d’una part de la teulada de l’edifici, que va comptar amb el suport de 66.710 euros de la Diputació de Barcelona, es va transformar l’antiga biblioteca com a espai de treball per a l’equip de Govern; i el 2020 es va iniciar la reforma global de l’edifici, que es mantenia en un estat de provisionalitat. El pressupost global de les obres ha estat de prop d’un milió d’euros, dels quals la Diputació n’ha aportat 320.000.  

Portes obertes
Aquesta tarda l’Ajuntament organitza una jornada de portes obertes popular adreçada al conjunt de veïns i veïnes del municipi entre les 16.30 i les 18.00 hores perquè coneguin els nous espais. Els participants podran fer un recorregut guiat per l’equipament per conèixer els nous espais amb detall. 
 

Darrera actualització: 26.03.2022 | 15:18