Castellbell i el Vilar estrena dissabte els actes commemoratius del Bicentenari de Resistents

Dimarts, 8 de novembre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament programa una passejada entre els barris del Burés i del Vilar en què s’estrenaran els plafons informatius que divulguen els fets històrics de 1822 al municipi

Castellbell i el Vilar estrena dissabte els actes commemoratius del Bicentenari de Resistents, que commemora els 200 anys dels fets històrics de 1822 en què el municipi va participar de diferents episodis de les insurreccions del Trienni Liberal liderades pel ferrer Mansuet Boxó. L’Ajuntament donarà el tret de sortida al programa commemoratiu amb una passejada divulgativa que sortirà del barri del Burés i arribarà fins a la plaça del Vilar que ressegueixen l’antic camí des del pont Vell de Castellbell fins a l’església de Santa Maria del Vilar.  

 

El punt de trobada serà al mirador del pont Vell de Castellbell (placeta del Reg) a les 11 del matí on aquesta setmana s’està acabant d’actualitzar el mural de Resistents amb la col·laboració de l’alumnat de l’escola i de l’institut i l’assessorament de l’il·lustrador Valentí Gubianas. Un cop arribats al Vilar, els participants a la passejada assistiran a la representació de l’escena teatralitzada El llegat d’en Mansuet i la representació de l’Himne dels Resistents a càrrec de la Capella de Música Burés.

 

La jornada es clourà amb un tast de productes gastronòmics de proximitat a l’espai del Jardí del Casademont.

 

La festa, a la primavera

Els actes commemoratius del Bicentenari culminaran el primer cap de setmana de maig amb la celebració de la Festa dels Resistents al nucli del Vilar. Fins aleshores, l’Ajuntament programarà exposicions, tastos i altres activitats per divulgar els fets del Trienni Liberal de 1820 a 1822 que van tenir lloc a Castellbell i el Vilar en el marc del Bicentenari.

Darrera actualització: 08.11.2022 | 16:08