Castellbell i el Vilar es prepara per viure el fenomen natural ‘Flor de Sol’ aquest mes de febrer

Dijous, 19 de gener de 2023 a les 00:00

La xerrada ‘Llegendarium Montserratí’ del divulgador i muntanyenc Robert Corell el primer dissabte de febrer servirà com a presentació de la posta de sol

Castellbell i el Vilar consolida aquest 2023 la divulgació d’un dels fenòmens naturals més especials que es poden veure i viure a Catalunya. La posta de sol a través de la Roca Forada de Montserrat, conegut com a Flor de Sol, es podrà tornar a observar els dies 17 i 18 de febrer des del nucli del Vilar, que ofereix unes vistes excepcionals de tot el massís de Montserrat.

 

Dos dies

L’esdeveniment es podrà seguir els dos dies a partir de les 5 de la tarda des de la plaça de l’església de Santa Maria del Vilar en què hi haurà una fira de productes locals, degustació de vi i servei de restauració. El grup Solaris acompanyarà el moment amb la seva música particular a través del paisatge sonor.

 

Un fenomen únic

El fenomen de la posta de sol a través de la Roca Foradada és únic i cada vegada desperta més interès per part de persones aficionades a la muntanya, a l’astronomia i a la fotografia d’arreu del país. Durant uns minuts, el sol es pon i desapareix lentament a través de la Roca Foradada i permet gaudir de la posta de sol des d’una perspectiva diferent. El concurs de fotografia, que incentiva que el públic capti les millors imatges del moment exacte de la posta de sol, premiarà les tres millors fotos amb 100, 75 i 50 euros, respectivament. El fenomen natural ha estat reconegut com un dels millors llocs de Catalunya per veure la posta de sol per la revista Descobrir i també va ser protagonista de les pàgines centrals del diari Ara l’any passat.

 

La presentació

La presentació del fenomen natural serà el 4 de febrer en el marc d’una xerrada divulgativa a Mas del Puig a les 12 del migdia. El muntanyenc i divulgador montserratí Robert Corell pronunciarà la xerrada Llegendàrium Montserratí en el marc d’un acte que s’arrodonirà amb un vermut amb vistes a tot el massís. Les entrades estan disponibles a través d’entrapolis a un preu de dos euros.

 

 

Bases del concurs de fotografia

El concurs versarà sobre el pas del Sol per la Roca Foradada de la Muntanya de Montserrat. Es podrà participar amb un màxim d’una fotografia per concursant. Els participants hauran d’enviar la seva fotografia a través de la pàgina web htttps://wetransfer.com a la direcció de correu electrònic granadosfm@castellbellielvilar.cat detallant la següent informació:

-           Nom i Cognoms

-           Telèfon de contacte

-           Correu Electrònic

-           Data, hora i lloc des d’on s’ha fet la fotografia

-           Desig exprés de formar part del concurs

Així mateix, cada participant haurà d’omplir una instància directament a l’OAC o mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament.

Premis:

1r premi: 100€

2n. Premi: 75€

3r. Premi: 50€

Darrera actualització: 31.01.2023 | 10:11