Castellbell i el Vilar es connecta a la xarxa de Marganell per subministrar aigua a la urbanització de Mas Enric-Can Prat

Dilluns, 29 de gener de 2024 a les 00:00

Aquest gener ha entrat en servei la canalització d’1,8 quilòmetres que permet el subministrament d’aigua a un preu molt inferior respecte al transport en cisternes

Castellbell i el Vilar ha completat aquest gener les obres de connexió amb la xarxa d’aigua de Marganell per donar servei a la urbanització de Mas Enric-Can Prat. La canalització ha estat possible gràcies a la construcció d’un tub d’1,8 quilòmetres que permet la connexió amb el municipi de Marganell, que cedeix l’aigua sobrant al mig miler de veïns i veïnes de la urbanització.

 

La canalització d’aigua a través d’electrovàlvules, que ha estat acordada a través d’un conveni signat pels ajuntaments de Castellbell i el Vilar, Marganell i Sant Salvador de Guardiola i Aigües de Manresa, suposa un estalvi important per al consistori. Fins ara, Castellbell i el Vilar havia de subministrar aigua a la urbanització de Mas Enric-Can Prat a través dels camions cisterna pagant un preu per a l’aigua de 13,95 euros/m3 i des d’aquest gener assumeix un cost d’1,7 euros/m3. El conveni estableix que Castellbell i el Vilar podrà utilitzar un màxim de 80m3 d’aigua cada dia, però fins ara la mitjana diària de gener és de 40m3. Amb la nova canalització es pretén reduir el nombre de camions cisterna, tot i que fins que no entri en servei el nou pou no serà possible eliminar el transport d’aigua en camions cisterna. El cost de la construcció d’aquesta infraestructura ha estat de 35.000 euros, finançada a través d’un ajut de la Diputació de Barcelona.  

 

En paral·lel, l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar continua treballant accions per fer front a la situació de sequera actual i construeix un nou pou a Mas Enric-Can Prat. L’antic pou va patir un ensorrament de la part més profunda que li impedeix bombejar el cabal d’aigua habitual.

Darrera actualització: 29.01.2024 | 11:45