Castellbell i el Vilar clou una lluïda Festa Major després de set dies amb actes per a tots els públics

Dimecres, 17 d'agost de 2022 a les 00:00

En el decurs del pregó es va formalitzar l’agermanament entre Castellbell i el Vilar i Ibros, municipi de Jaén

Un roome escape i una banyada nocturna a la piscina municipal van posar aquest dimarts al vespre el punt final a la Festa Major de Castellbell i el Vilar, que després de dos anys de pandèmia ha recuperat la normalitat i el caràcter popular. Han estat set dies de festa, que el municipi ha viscut amb plenitud i intensitat, i amb un ampli ventall de propostes per a tots els públics i edats.

Un dels actes més emotius va ser el del pregó, a càrrec de Juan Matías Reyes, alcalde d’Ibros, municipi de Jaén que va ser punt d’origen de moltes famílies que es van instal·lar a Castellbell el Vilar per motius laborals. En aquest sentit, l’acte va ser un reconeixement a totes les famílies que van venir a treballar al municipi, en un primer moment a Manufacturas Borràs i després a Torcidos Ibéricos. A més, el pregó va suposar formalitzar l'agermanament entre les dues poblacions.

En l’acte també es va tenir un especial record a les persones afectades per l’incendi del Pont de Vilomara i Rocafort. L’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montse Badia, va fer entrega dels diplomes d’Honor a l’alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, Enric Campàs, que va agrair a tots els castellvilarencs les mostres de suport i de solidaritat, així com també als Voluntaris de Protecció Civil de Castellbell i el Vilar.

També com a record al passat tèxtil del municipi, es va estrenar l’exposició Temps de fàbrica a la fàbrica del Burés i l’Esbart Dansaire Santvicentí va oferir l’espectacle El batec de la fàbrica.

Festes populars i música
Les festes populars i la música han tingut un especial protagonisme. Com a novetat, el programa va incloure una rua de Carnestoltes, que tot i la calor va tenir molt bona acollida, i també la festa de Cap d’Any. L’objectiu va ser recuperar dues festes que durant l’any no s’havien pogut celebrar a causa de la covid-19. 

En l’àmbit musical, un dels actes més multitudinaris va ser el concert de Festa Major de dissabte a càrrec de l’Orquestra Rosaleda, que va omplir el pati de l’escola Jaume Balmes. A banda, hi va haver també l’actuació del grup de versions Piratas Rumbversions, així com havaneres i sardanes, que van comptar amb la presència dels gegants del municipi.

Els joves també van tenir els seus moments amb la Nit Jove, protagonitzada pel DJ Òscar Nadal, la Festa Holi i la Banyada Nocturna amb el DJ Juanka Pineda.

A banda, a la festa no hi van faltar els actes més tradicional com són la pernilada popular, la missa solemne, el bingo, la proclamació de la pubilla i l’hereu i el torneig de petanca. També diferents propostes per als més menuts, com inflables a la piscina, el pregó infantil a càrrec dels germans Alis i Lluc, i l’acampada infantil coincidint amb les llàgrimes de Sant Llorenç.

El Correfoc s’ajorna al setembre
A causa de l’elevat risc d’incendi i de l’activació del Pla Alfa 3, el Correfoc previst per al diumenge dia 14 amb la participació de la colla de diables Els Tronats, s’ha ajornat fins al dia 10 de setembre.

Darrera actualització: 17.08.2022 | 12:20