Castellbell i el Vilar acull amb èxit l’estrena del programa PIT Bages-Geoparc 2024

Divendres, 5 d'abril de 2024 a les 00:00

Castellbell i el Vilar ha acollit amb èxit aquest dijous l’estrena del programa PIT Bages-Geoparc 2024. El programa formatiu permetrà que un total de deu empreses del Bages esdevinguin Punts d’Informació Turística i col·laboradors del Geoparc de la Catalunya Central.  La primera sessió s’ha celebrat al municipi i ha donat a conèixer entre els participants els productes turístics i gastronòmics de tot l’entorn com el mató de Montserrat i els Camins de les Matonaires, el Camí del Vilar i la seva relació amb el fenomen Flor de Sol, el Camí Ignasià, la Ruta del Romànic Montserratí i el projecte d’horta ecològica Hort del Puig i la seva vinculació amb el Rebost del Bages.

 

Els assistents també han rebut informació sobre els atractius, projectes i productes turístics del Bages per tal que puguin incorporar el relat de la destinació als seus propis projectes. A la sessió hi ha participat més d’una vintena d’agents, ja que a més dels de nova incorporació també n’hi havia que ja disposen de l’acreditació i l’han de renovar. A través d’un petit networking, tots ells s’han pogut conèixer i establir sinergies.

 

Programa PIT Bages-Geoparc

El programa PIT Bages-Geoparc compta actualment amb 78 agents acreditats entre els quals hi ha biblioteques, administracions, oficines de turisme, centres de visitants i d’activitats turístiques, cellers, allotjaments, restaurants i comerços. El programa permet que diferents equipaments i serveis vinculats al turisme esdevinguin un espai de suport i informació per als turistes que visiten la comarca, on puguin rebre informació sobre l’oferta turística existent i suport en l’organització de la seva estada. Aquests punts són també centres col·laboradors del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central. Es tracta d’un programa impulsat i finançat per la Diputació de Barcelona i que al Bages s’executa a través de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal.

Darrera actualització: 05.04.2024 | 10:58