Castellbell i el Vilar orientarà a joves que no estudien ni treballen

Divendres, 9 de de novembre de 2018 a les 00:00

El Centre de Noves Oportunitats que lidera AMPANS i Intermèdia actuarà inicialment al Centre Cultural Joan Masats i s’adreça a joves de 16 a 24 anys

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar posarà en marxa aquesta tardor el Centre de Noves Oportunitats que lidera la Fundació AMPANS i la Fundació Intermèdia i que s’adreça a joves d’entre 16 i 24 anys que no treballen ni estudien. La iniciativa es planteja com a una oportunitat per aquest col•lectiu a qui s’ofereix acompanyament, suport i orientació per tal que puguin definir el seu projecte vital de forma individualitzada i retornar al sistema educatiu o bé inserir-se al món laboral. El Centre de Noves Oportunitats s’ubicarà al Centre Cultural Joan Masats que comptarà amb un professional que farà l’acompanyament inicial al grup de joves en una primera fase i posteriorment continuaran participant en el programa oferint tots els recursos des de la seu central del Bages a Manresa.

Projecte per fases
El projecte té diferents fases que inclouen formació en competències bàsiques, formació en competències transversals a partir de dinàmiques relacionades amb el voluntariat, el món audiovisual, artístic, els esports i tastos en diferents famílies professionals. Finalment s’ofereix un acompanyament durant un temps un cop s’han reincorporat al sistema educatiu i continuen la seva formació, així com també, en la seva incorporació en el món laboral, fet que incrementa les possibilitats d’èxit.


La iniciativa s’adreça als joves del territori del Bages Sud d’entre 16 i 24 anys que actualment no estudien ni treballen i estan inscrits al Programa de Garantia Juvenil i donats d’alta al SOC.

Darrera actualització: 20.11.2018 | 08:57