Inauguració dels vitralls i la rosassa de l’església modernista de la Sagrada Família de la Bauma

Divendres, 9 de juny de 2023 de 17:00 a 19:00

Castellbell i el Vilar inaugurarà aquest divendres nous vitralls i la rosassa de l’església de la Sagrada Família de la Bauma. El temple modernista, que els darrers mesos ha estat en obres, compta amb els vitralls de la rosassa i del presbiteri restaurats. També s’ha actuat a la torrassa i a la coberta de l’església. Els treballs, corresponents a la segona fase d’obres del temple i amb un cost de 272.000 euros, han comportat millores pel que fa a la façana, que havia quedat malmesa.

 

Visita guiada

L’acte d’inauguració comptarà amb l’explicació de l’equip tècnic de l’obra en què han participat Pere Santamaria, Manel Tribaldos i Eva Muñoz i el mestre vitraller Jordi Bonet. La inauguració serà a les 5 de la tarda i s’adreça al conjunt de veïns i veïnes.

 

Edifici modernista

L’església modernista, construïda l’any 1902 a partir del projecte de l’arquitecte Alexandre Soler i March, recorda les arquitectures romànica i gòtica pel que fa a la seva distribució i la disposició dels elements d’il·luminació natural i la ventilació.

 

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar continuarà la restauració del temple aquest any i el vinent amb una tercera fase d’obres per completar les tasques de conservació i restauració dels vitralls del temps i construir-ne de nous. L’actuació, que també inclourà el Pla Director de l’església, comptarà amb el finançament de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona i s’emmarca en el Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials.

Darrera actualització: 1.06.2023 | 11:59