Castellbell i el Vilar aprova un pressupost que augmenta les dotacions d’Educació, Serveis Socials i inversions

El consistori ha aprovat en Ple extraordinari un pressupost per al 2018 de 4,4 milions d’euros, un 23% més que el pressupost de l’any anterior

El Ple extraordinari de Castellbell i el Vilar ha aprovat definitivament el pressupost 2018 per al municipi, que se situa en més de 4,4 milions d’euros, un 23% més que l’any passat. L’objectiu és augmentar les dotacions per a les àrees d’Educació, Serveis Socials i per destinar a inversions.

En el cas de les inversions, que pugen a 953.000 euros, destaquen les partides destinades a la rehabilitació de la casa consistorial, la primera fase de les obres d’urbanització de Vall de Montserrat, la rehabilitació de la façana del Casino Borràs, la reordenació de l’aparcament a l’Avinguda Catalunya i els 50.000 euros destinats al pressupost participatiu.

Més diners per a Educació
Quant a la dotació per a les diferents àrees municipals, Castellbell i el Vilar augmenta un 53% les aportacions a Educació, responent bàsicament al programa Educació 360, al qual l’Ajuntament està adherit i és municipi pilot. Aquest programa té com a objectiu que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. Entre d’altres actuacions, es dóna suport als aprenentatges basats en competències, es realitzen activitats del programa Educar en família, es dona suport a les transicions educatives i també hi ha previst iniciar el projecte de camins escolars al municipi.

Una aposta per reforçar Serveis socials
L’altra gran aposta del pressupost 2018 és l’àrea de Serveis Socials i promoció social, que ha augmentat la seva partida en gairebé un 29%. Aquests diners es dedicaran a reforçar el Servei d’atenció a domicili, a atendre serveis bàsics per a persones amb pocs recursos (banc d’aliments, pobres energètica, exclusió residencial...), potenciar el servei de telealarma i el programa de mediació hipotecària, o oferir ajuts per a l’arranjament d’habitatges, entre d’altres.

Desestimat el recurs d’ERC
El pressupost de Castellbell i el Vilar s’ha aprovat després d’haver desestimat el recurs que hi havia presentat el grup municipal d’ERC, ja que s’ha considerat que el recurs es basava en informacions errònies o parcials i que les al•legacions que presentava el grup republicà ja quedaven resoltes en el mateix pressupost.
Data i hora de la darrera actualitzaciò
03:07  |  18-09-18
  • Recomana el contingut